Per 1 november is het niet meer mogelijk om contant te betalen voor een buskaartje. Een buskaartje kan dan wel gekocht worden door te betalen met de pin. Gewoon voorin de bus, bij de buschauffeur. Natuurlijk is betalen met je ov-chipkaart ook mogelijk.Ook is de wijze van gebruik en de prijs verandert. Voortaan reis je op reistijd en niet meer op afstand (zones). Zo reis je bijvoorbeeld 15 minuten voor €2,50. De tijd is op basis van de dienstregeling. Heb je extra reistijd door eventuele vertraging? Dan blijft je kaartje gewoon geldig. Ook het uiterlijk van het kaartje is anders. Het papieren kaartje dat de buschauffeur nog voor je afstempelt wordt vervangen door een nieuw geprint kaartje met een barcode. Je koopt dit kaartje bij de buschauffeur via een kassasysteem.

 

Reis je maar af en toe met de bus of heb je onvoldoende saldo op je OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch ben je met een OV-chipkaart vaak al voordeliger uit. Een voorbeeld: je reist van station Goes naar Terneuzen WST (lijn 20). Met een los kaartje kost deze reis: €8,00 en met de OV-chipkaart betaal je €5,58.


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.